Meer over FOUX


Er is een groeiende trend waarbij steeds meer mensen de voorkeur geven aan kleine, gezellige, persoonlijke en intieme festivals in plaats van massale en commerciële evenementen.

FOUX is een festivalorganisatie die deze trend omarmt. Als bezoeker krijg je hier de kans om alles van dichtbij mee te maken, te dansen op elektronische muziek en nieuwe mensen te ontmoeten. Met talloze uitverkochte edities, waar maximaal 500 mensen aanwezig waren, is FOUX zomers meerdere malen terug te vinden bij Azorra (zwartepad) in Scheveningen.


Hierbij hecht FOUX veel waarde aan de kwaliteit van de muziek, de shows en acts, de aankleding en natuurlijk de sfeer.
FOUX Festival doet daarmee zeker niet onder voor grote festivals als het gaat om de totaalbeleving. Sterker nog, door het publiek te betrekken bij activiteiten, gadgets uit te delen en sfeerverhogende shows te organiseren is er nog meer te beleven en kun je gemakkelijk socializen. De sfeer van inclusiviteit en toegankelijkheid zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt en kan genieten van het festival.
Kaartjes koop je hier: www.foux.nl

Tien jaar geleden begon FOUX op de meest bescheiden manier die denkbaar was: in de keuken van een studentenhuis. Het ‘keukenfeest’ werd geïnspireerd door het idee dat “het altijd het gezelligst is in de keuken”, en deze informele sfeer werd behouden. Totdat de DJ het volume verhoogde, de discolampen aan deed en het feestje uit zijn voegen barstte. Wegens het succes werd het tijd om dit feestje om te zetten in een officieel mini-festival.

Hoe kun je de gezellige sfeer van een keukenfeest behouden op een festivalterrein? Het begint allemaal met het vinden van een geschikte, knusse en intieme locatie die niet te groot en open is. Bijvoorbeeld, FOUX begon in Den Haag op een buitenlasergame-terrein, omringd door talloze containers, auto’s, reddingsboten en andere houten constructies. Dit zorgde niet alleen voor een leuke en kleurrijke decoratie, maar zorgde er ook voor een fijne sfeer, omdat je niet op een saai, leeg veld stond. Whoosah is ook zo’n fantastische locatie met een intieme sfeer en een heerlijke strandvibe, met veel groene decoratie (planten en bloemen) en steigerhouten elementen.
De setting wordt verfraaid met leuke, vrolijke en kleurrijke decoraties. In plaats van een imposant podium met uitbundige constructies, kiezen we voor een huiselijke sfeer. Uiteindelijk zijn het de gasten die de belangrijkste versiering zijn. Zo kun je leuke gezicht decoraties laten zetten en we delen gadgets, accessoires en andere attributen uit waarmee de bezoekers tijdens het dansen de show compleet kunnen maken.

Ondanks de kleinschaligheid weet FOUX te imponeren met indrukwekkende acts en shows. Tot nu toe hebben we adembenemende vuurshows, Human-Discoball, steltenlopers, poi-dansers, (By @Bethediscoball) Captain Laserpet (DJ DEVREE) en vele andere onbeschrijfelijke acts gepresenteerd om de sfeer te verhogen. Sommige shows zijn puur om naar te kijken, terwijl je bij andere acts kunt meedoen als je daar toevallig zin in hebt.
Verder heeft de organisatie een berg aan lasers, rookmachine’s, blacklight en kleurlampen om op iedere locatie een heuse lichtshow weg te geven.

De elektronische dance muziek op dit festival staat bekend om zijn opzwepende en energieke karakter, die speciaal bedoeld is om mensen in beweging te krijgen. De opbouwende lijn van House naar Tech-House naar Techno, sleept het publiek mee van warme en relaxte beats tot een extravagante eindset met beukende techno. Bekende namen zoals Olivier Weiter, Warren Fellow (Thuishaven), Mitch de Klein en Analog Kitchen (Lucien Foort) hebben al op het podium gestaan en het publiek weten te vermaken met hun muzikale talent.
Naast deze grote namen biedt FOUX ook een podium aan lokale DJ’s die hun plek op het podium verdienen. Dit zorgt ervoor dat het festival een gevarieerd aanbod heeft en dat er altijd wel iets nieuws en verrassends te ontdekken is voor het publiek. Het lokale karakter van het festival trekt betrokken en enthousiaste bezoekers, die echt komen om te dansen op de muziek van hun favoriete DJ. Loop even naar voren en steek je duimpje op naar de DJ… vinden ze leuk 🙂

Op dit moment organiseert FOUX diverse festivals, clubnachten en stagehostings in Den Haag. Hoewel FOUX niet van plan is om qua omvang van feesten te groeien, wil het wel het concept uitbreiden naar meer steden. Amsterdam is de eerste stad waar FOUX al enkele edities heeft georganiseerd en er zijn plannen om ook in Rotterdam actief te worden.

Credits
Muziek: DJ DEVREE
Acts & Shows: Ceciel van Slobbe
Glitters: Marlies Westra
Fotografie: Soetris / Wouter Kouwenberg
Film: Kim Lampe
Grafisch Ontwerp: Niels Berk